top of page

Verrek, ik vertrek naar Andalusia

Andalusia is de grootste autonome regio van Spanje.

De regio is heel veelzijdig en is een perfecte vakantiebestemming.Want het is er bijna altijd heerlijk weer, er zijn veel sfeervolle steden met prachtige architectuur, het heeft een mooie kustlijn, gezellige bergdorpjes en een wilde natuur.

OH, en laat ik ook niet de lekkere tapas vergeten !!! er is dus genoeg te zien, te doen en te te proeven.

In deze blog vertel ik je wat de hoogtepunten in Andalucia zijn, zo weet je precies welke plekken je moet bezoeken voor een rondreis in Andalucia.


GRANADA

In de stad zelf staat het bekendste bouwwerk van heel zuid-Spanje, het Alhambra, dit is een groot historisch paleis wat ooit toebehoorde aan Moorse heersers, tickets boek je best op tijd, want soms is het al maanden tevoren volgeboekt, ook de wijk Albaicín en Socromonte zijn prachtig om de stad te ontdekken...


CORDOBA

Dit is een hele mooie stad met een beeldschoon oud centrum, het hoogtepunt van de stad is de moskee La Mezquita, andere interessante bezienswaardigheden zijn de Plaza de los Naranjos, de peurta del puente en de Torre de Callahora, leuk weetje : dit is de warmste stad van heel Europa !!


SEVILLA


Dit is de hoofdstad van Andalucia, deze stad mag je zeker NIET missen, als je hier op vakantie komt.

de gezellige sfeer en de verschillende bezienswaardigheden, zoals het Plaza de Espagna, Sevilla is ook de geboortestad van de flamenco , dus zeker een flamencoshow bijwonen .


CADIZ

Deze kustplaats ligt op 1,30 uur rijden van Sevilla.Het stadje ligt op een schiereiland waardoor het aan drie kanten omgeven is door water.

Cadiz heeft een gezellige oude binnenstad waar je makkelijk verdwaalt in de kleine straatjes, de mooie historische gebouwen doen een beetje denken aan Cuba Havanna


Jerez de la Frontera

Dit wordt ook wel de sherry hoofdstad van de wereld genoemd. De beste sherry proef je best in één van de vele bodega's, verder is de stad ook bekend om de paardrijkunst en de flamenco, beide kan je hier op verschillende plekken zien.


RONDA

De oude stad Ronda ligt in de bergen van Andalucia en bestaat uit twee delen die allebei op een klif liggen. De beide delen van het dorp worden verbonden door een paar indrukwekkende bruggen.

Ronda ligt tussen twee nationale parken in , de omgeving is daarom prachtig, hier kan je mooie wandelingen maken naar andere "pueblo blancos" (witte dorpjes)


TARIFA


Dit is de place to be voor watersporters, het hele jaar door waait het hier goed, waardoor er vaak goede condities zijn voor kiteboarders en windsurfers.

Vanaf het kasteel Castillo de Guzman kan je de kust van Marokko zien !!


groetjes Christa en Dominique

Casa Limon

Pinos del Valle


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page